IMG_0020.jpg

Tiedän, ettei tämä ole hyvä kuva, mutta on ainoa, jonka tästä tipusta sain. Oksalla kuvan keskellä. Ja tähän liittyy se asia, miksi mökkipihan linnut ovat vaienneet ja kadonneet. Jo keväällä ihmettelin, minne katosivat kaikki pönttöjen asukit, joita siellä oli; talitiainen, lapintiainen, leppälintu, västäräkki ja kirjosieppo. Maasta löytyi munia ja pesätarpeita. Luulin kärpän olleen asialla. Tai oravan. Sittemmin kahteen pönttöön tuli kirjosieppo ja niillä on nyt poikaset pöntöissään. Tämä tipu kulki pöntöstä pönttöön ja heitteli kaiken sisällä olevan ulos. Sitten pariskunta paritteli pöntön katolla tai oksalla. Ja ääni oli ihan kamalaa kirkumista. Luulin ensin jonkun haukan huutelevan, mutta se ääni lähti näistä linnuista, joita en ollut ikinä ennen nähnyt. Selässä tumma juova, kamala ääni, outo koko ja väritys.

Kotiin tultua etsin Luontoportin sivuilta apua tunnistussivun kautta. Se on käenpiika, joka omalta reviiriltään tuhoaa toisten pesät. Missään ei kerrottu, heittääkö se myös linnunpoikaset pihalle. Tai kuinka iso sen reviiri on.

Kyllä minua nyt vastustaa; kotipihan reunassa on asunut tuulihaukka kaksi vuotta ja syönyt kaikki pikkulinnut ja nyt mökkipihaa terrorisoi käenpiikapariskunta.